header image
Home arrow Ce discutam arrow Mese rotunde arrow Mese rotunde arrow Renovare casa taraneasca
Renovare casa taraneasca
User Rating: / 6
PoorBest 

Iubitorii de arhitectura ecologica s-au reunit vineri, 31 martie, la Casa Mincu, cu ocazia unei noi mese rotunde desfasurata sub egida grupului Arhiterra.

Domnul arh. Alexandru Panaitescu a povestit experienta acumulata in perioada renovarii unei case taranesti din satul Mislea, jud. Prahova. Lucrarile de interventie asupra casei din paianta s-au constituit intr-o aventura a familiei de arhitecti bucuresteni care dorea sa-si creeze un refugiu rural.

Desi repararea casei a fost conditionata de constringerile economice, volumetria si spiritul locului au fost conservate si puse in valoare, in ciuda compromisurilor facute in fata materialelor moderne. Expunerea domnului arh. Panaitescu, impartasita membrilor Arhiterra, completeaza seria prelegerilor despre arhitectura de paianta din judetul Prahova. Astfel, grupul de lucru a explorat teoretic valoarea, calitatile, defectele, dar si potentialul arhitecturii din paianta.

Continuand cautarea pentru o tema si un sit in scopul unor experimente practice dedicate arhitecturii de pamant, domnul sculptor Alexandru Nancu, presedinte Fundatia HAR, si domnul arh. Catalin Berescu au prezentat proiectul LUT 2006 care va desfasurat in vara acestui an la Jurilovca. Proiectul fundatiei HAR (Habitat si Arta in Romania) cauta sa experimenteze tehnici de constructie in lut, in conditii de supravietuire si locuire extrema, valorificand resursele naturale locale – lut, stuf, paie. Proiectul se constituie intr-un semnal de sensibilizare a societatii cu privire la edificarea ecologica, problemele de imbunatatire a habitatelor umane aflate in suferinta si diminuarea saraciei extreme. Lista de propuneri practice si discutiile sint deschise!

<Previous   Next>